latarnik logo brzozowe 388

Spotkanie z Krzysztofem Osiejukiem (znanym jako bloger Toyah) w częstochowskiej księgarni u Latarnika przy ul. Łódzkiej 8/12 już w sobotę 7 grudnia o godz. 17.00.
Krzysztof Osiejuk (Toyah), bloger. W 2009 roku, ledwie parę miesięcy po tym jak zaczął publikować w internecie, otrzymał nagrodę Onetu za najlepszy polityczny blog roku. Szok był tak wielki, że zarówno lewej jak i prawej stronie polskiej sceny politycznej, odebrało mowę. Stan owego osłupienia trwa do dziś. Mimo, że wielu komentatorów próbowało rozwikłać zagadkę przyznania przez Onet tej nagrody, pojawiło się wiele teorii na ten temat, sprawa wciąż pozostaje nierozwiązana. Najbardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem tego, co się wtedy stało, jest to, że w dniu, kiedy podejmowano decyzję, jurorzy Onetu testowali nowe tabletki. Za karę, od tego czasu, niemal wszystkie media w Polsce mają niepisany zakaz wymieniania w jakimkolwiek kontekście nicka Toyah. Bez znaczenia. To wciąż najlepszy blog polityczny w Polsce.

Projekt Latarnik: czytaj więcej. Blog Krzysztofa Osiejuka: link tu lub tutaj.