do pracy crop

Częstochowski Inkubator Przedsiębiorczości CzIP informuje, iż ruszyła pierwsza edycja nowego pilotażowego programu "Szybki powrót do pracy".
Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej www.doPracy.org. Projekt realizowany przez firmę RECON Consulting Łukasz Wilczek skierowany jest do osób zamieszkałych i/lub zameldowanych w Częstochowie bądź powiecie częstochowskim, które zwolnione zostały z pracy z przyczyn dotyczących zakładu pracy.

Punkt Obsługi Projektu
ul. Łódzka 8/12 lok. "D", 42-202 Częstochowa
tel. 690 490 619, www.doPracy.org

W ramach projektu uczestnicy korzystać będą z bezpłatnego indywidualnego poradnictwa zawodowego, poradnictwa psychologicznego w celu określenia własnej ścieżki rozwoju kariery zawodowej i wyboru odpowiednich szkoleń. Na podstawie wspólnie opracowanego indywidualnego planu działania uczestnicy będą korzystać z nieodpłatnych szkoleń:
- Pracownik administracyjno-biurowy
- ECDL Start - moduł kompetencji komputerowych
- Moduł do wyboru:  Profesjonalna sprzedaż i obsługa klienta Księgowość Kadry i płace.
Uczestnicy otrzymają stypendium szkoleniowe na pokrycie kosztów dojazdu na zajęcia, wyżywienie w formie obiadu oraz poczęstunku w ramach przerw kawowych oraz profesjonalne materiały szkoleniowe. Wszyscy uczestnicy projektu skierowani zostaną również na płatne dla nich staże zawodowe, które trwać będą średnio 4 miesiące. Staże służyć będą zdobyciu doświadczenia praktycznego, a tematycznie powiązane zostaną z ukończonymi w ramach projektu przez uczestnika szkoleniami.
Za sprawą wsparcia indywidualnych doradców zawodowych oraz pośredników pracy zakładamy, iż co najmniej 36 uczestników w projekcie podejmie zatrudnienie bądź po pozytywnym ukończeniu staży będzie je kontynuować.
Pierwszy etap rekrutacji trwać będzie do 30 kwietnia 2014 r. Formularze rekrutacyjne dostępne są (do pobrania) bezpośrednio na stronie projektu www.doPracy.org bądź w Punkcie Obsługi Uczestników Projektu znajdującym się przy ul. Łódzkiej 8/12 pok. "D" w Częstochowie.

Stowarzyszenie Częstochowski Inkubator Przedsiębiorczości CzIP
ul. Łódzka 8/12