v edycja konkursu 150Serdecznie zapraszamy do udziału w piątej edycji konkursu na strojenie świątecznych choinek. Drzewka, podobnie jak w latach ubiegłych, staną w jasnogórskim Wieczerniku. Jak zawsze, przypominać będą o takich wartościach jak: życie, nadzieja, odradzanie się, które płyną z uroczystości Narodzenia Pańskiego.

Do udziału w konkursie zapraszają: o. Roman Majewski, Przeor Jasnej Góry wraz ze Wspólnotą, zespół Radia Jasna Góra i Katolickie Stowarzyszenie "Civitas Christiana" w Częstochowie.

Aktualizacja (3 grudnia): Lista uczestników jest już zamknieta. Organizatorzy zapraszają za rok.

Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół podstawowych, przedszkoli i ośrodków szkolno-wychowawczych archidiecezji częstochowskiej. Zachęcamy do wykonywania ozdób własnoręcznie, tak jak czynili to nasi przodkowie. Zgłoszenia do udziału w konkursie przyjmowane są do wyczerpania miejsc (mamy tylko 40 choinek), decyduje kolejność zgłoszeń. Zgłoszenia: tel. do Radia Jasna Góra: 34 365 18 13, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript., w tytule "Choinka". Regulamin i informacje o konkursie znajdują się na stronach: www.radiojasnagora.pl, www.jasnagora.com.